Rijbewijs C

Vrachtwagen rijbewijs CE rijbewijs C

Voor het besturen van een vrachtauto is het rijbewijs C verplicht. Als je start met deze rijopleiding moet je een geldig rijbewijs B hebben. Wil je naast je rijbewijs C gelijk je vakbekwaamheid (code 95) halen? Dan mag je al starten op je 18e. Ga je alleen voor het C-rijbewijs, dan moet je minimaal 21 jaar oud zijn.

Uitdagende lessen

Tijdens de opleiding rijbewijs C leer je de vrachtwagen te besturen en te beheersen onder alle omstandigheden. We oefenen met het uitvoeren van bijzondere verrichtingen, zoals keren op de weg en bocht achteruit. Wij rijden zowel binnen- als buiten de bebouwde kom. Op plekken met voldoende ruimte, maar ook op locaties waar rijden een uitdaging is en er een beroep wordt gedaan op al je rijvaardigheden. Zo word je goed voorbereid op je toekomst als beroepschauffeur.

Wat is jouw route?

Voor aanvang van je opleiding bepalen we wat jouw beste route naar je rijbewijs is. Ga jij voor snel, of wil je meer je eigen tempo bepalen? Het kan allebei. Wij adviseren wel om lesblokken te nemen van minimaal 2 uur. Blokken van 4, 6 of 8 uur kan en mag natuurlijk ook. Ons uitgangspunt is het vinden van een goede balans tussen leren en zo snel mogelijk je rijbewijs halen.

Praktijkexamen voor Rijbewijs C

Je opleiding wordt afgesloten met het praktijkexamen C. Dat duurt ongeveer 90 minuten.

Het examen begint met de controle van je voertuig en de papieren. Aansluitend ga je op pad en moet je onderweg enkele bijzondere verrichtingen uitvoeren. Ook kun je een navigatieopdracht krijgen. Daarbij moet je met behulp van een kaart of navigatie, zelfstandig naar een door de examinator opgegeven plaats rijden.

Het is niet het belangrijkste dat je de bestemming bereikt, maar dat je laat zien zelfstandig en verantwoord keuzes te kunnen maken. Praktijkexamen C kan afgelegd worden, als je geslaagd bent voor de verschillende theorie-onderdelen (Beroepschauffeur). Wil je geen beroepschauffeur worden, maar wel je rijbewijs C halen? Ook dan is het verplicht eerst je RV1 (techniek en Verkeer) en V2C (administratie) te halen, voordat je praktijkexamen C mag afleggen.

Voor het theorie examen hebben wij een klassikale training Training theorie-examen vrachtwagenrijbewijs

Meld je aan en krijg een eerste rijles van 2 uur gratis t.w.v. 120,– euro!
Gratis proefles!

Top