Vrachtwagen rijbewijs

Wil jij jouw vrachtwagen rijbewijs halen? Zoek niet verder, je bent bij Rijschool C/CE Prof aan het juiste adres!

vrachtwagen rijbewijs

Vrachtwagenchauffeur worden

Om een vrachtwagen te besturen voor bijvoorbeeld jouw werk als vrachtwagenchauffeur, heb je een vrachtwagenrijbewijs (groot rijbewijs) met code vakbekwaamheid (code 95) nodig.

Maar dit is nog maar het begin. Want wat wil jij gaan doen? Wil je nationaal of internationaal rijden? Ligt jouw hart bij distributie of toch liever op een tankwagen of koel/vriescombinatie? Wij zorgen ervoor dat jij doet wat bij jou past door middel van onze verschillende opleidingen tot beroepschauffeur. Daarnaast komen ook belangrijke aspecten als administratie, rijtijden en de digitale tachograaf aan bod tijdens onze theorie- en praktijklessen.

Rijlessen in de vrachtauto

Tijdens de opleiding tot vrachtwagenchauffeur leer je de vrachtwagen te besturen en beheersen onder alle omstandigheden. We oefenen met bijzondere verrichtingen, zoals keren op de weg en een bocht achteruit. We gaan oefenen met rijden op allerlei soorten plekken, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Op plekken met veel ruimte, maar ook op plekken waar rijden lastiger zal zijn. Zo word je goed voorbereid op het examen en om straks zelfstandig als vrachtwagen chauffeur de weg op te gaan.

Examen vrachtwagen rijbewijs

Als je de verschillende theorie-onderdelen hebt gehaald, mag je je praktijk examen gaan doen. Deze duurt ongeveer 90 minuten. Het examen begint met de controle van de vrachtwagen en de papieren. Daarna ga je de weg op en moet je onderweg enkele bijzondere verrichtingen uitvoeren. Ook kun je een navigatieopdracht krijgen. Daarbij moet je met behulp van een kaart of navigatie, zelfstandig naar een door de examinator opgegeven plaats rijden.

Wil jij jouw vrachtwagen rijbewijs?

Ben jij enthousiast geworden en wil jij binnenkort ook met je duimpjes omhoog en je rijbewijs op zak voor onze vrachtwagen staan? Leuk! Neem contact met ons op en we nemen de mogelijkheden door.

 

Snel beginnen met rijlessen vrachtwagen

 

Meld je aan en krijg een eerste rijles van 2 uur gratis t.w.v. 150,– euro!
Gratis proefles!

Top