SOOB subsidie

Met de SOOB subsidie kun je tot wel 65% van het lesgeld terugkrijgen.


CCEProf SOOB Gecertificeerd

CCEProf is een SOOB Gecertificeerde opleider. Wij ondersteunen jou graag op het gebied van aanvragen en indienen van het subsidiedossier.

Aanvragen van de subsidie kan alleen door de werkgever gebeuren. C/CE PROF kan dit volledig verzorgen.

SOOB Subsidie doorstroom:

Je kunt met 65% subsidie op het lesgeld kandidaten opleiden tot vrachtwagenchauffeur of machinist mobiele (toren)kraan. Aan deze regeling zijn o.a. de volgende voorwaarden verbonden. 

  • Voordat de kandidaat aan de opleiding begint, wordt hij/zij getest. Alleen kandidaten met een positief testadvies komen voor subsidie in aanmerking.*
  • De kandidaat is in dienst bij een werkgever die afdraagt aan SOOB. Dit kan ook een kandidaat zijn die bij een andere werkgever heeft gewerkt, als deze maar afdraagt aan SOOB.
  • Je biedt de kandidaat een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan als chauffeur goederenvervoer of machinist mobiele (toren)kraan. 
  • De kandidaat betaalt geen eigen bijdrage. Jij betaalt alle niet-subsidiabele kosten van de opleiding.

*) Je kunt een negatieve testuitslag naast je neerleggen. Je ontvangt de subsidie dan pas nadat de kandidaat de opleiding met succes heeft afgerond. 

Bron: soobsubsidiepunt.nl

SOOB Subsidie zij-instroom:

Je kunt met 50% subsidie op het lesgeld kandidaten opleiden tot vrachtwagenchauffeur. Aan deze regeling zijn o.a. de volgende voorwaarden verbonden.

  • Voordat de kandidaat aan de opleiding begint, wordt hij/zij getest. Je kunt alleen subsidie aanvragen voor kandidaten met een positief testadvies.
  • Je vraagt van de kandidaat een maximale eigen bijdrage van 15% van de subsidiabele kosten.Voordat je de subsidie aanvraagt, bied je de kandidaat een baangarantie als chauffeur goederenvervoer voor ten minste één jaar en gemiddeld 32 uur per week. Of, alleen indien de kandidaat zij-instromer daarom verzoekt, op basis van tenminste twee jaar (24 maanden) en gemiddeld 24 uur per week.
  • De baangarantie gaat binnen één maand na het afronden van de opleiding in.

Bron: soobsubsidiepunt.nl

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken


Top